Şairler | Şiirler

Sokağımın Silsilesi

Uzun ve dar bir sokak benimkisi
Oto alarmı, karyola gıcırtısı
Bu da bekçinin sesi
Gece geçtiğimi düşünürüm
Yalnız geçtiğimi
Ara sıra yanan ışıklar da olmasa
Ve aynı kaldırımlarda yürümesem
Kimse hatırlatmaz içtiğimi
Yabancı değilim bu duruma
Bu benim
Sokağımın silsilesi...

Bugün dünden daha karanlık, daha yalnızım düne göre. Garip, ışıklar da yanmıyor gibi. Bir uğultu var kulaklarımda, bir durmuşluk, durulmuşluk var gözlerimde. Korkuyorum karanlıktan...
Tenhadır gecelerim, çok değil az gitmişliğimi eşelerim. Tenhadır gecelerim, kimi görsem tanırım, bazen bensizliğim ürpertir beni, buğuludur gece lambalarım.
Bir yorgunluk var bedenimde, bir ıssızlık var düşlerimde, dalıyorum aynı dumanın altılığına. Bugün bu kaldırım da düz değil, hem yere daha yakın yürüyor gibiyim.
Gergin bekleyiş, evdeki asayiş.
Kısık konuşma, evdeki duruşma.
Gergin bekleyiş, hala gelmedi ne iş?
Kısık konuşma, hala gelmedi ne oldu koçuma?
Tenhadır gecelerim, bir düdük sesine güvenirim. Tenhadır gecelerim, sen aldanma kör karanlığıma her şeyi görürüm, aldırma sessizliğime her şeyi bilirim.
Sıkılıyorum, daralıyorum yine aynı sokaktan geçiyorum. Kaçmak çare değil sevişmek istiyorum, neredesin yarım kalmışlığım sokaktaki yalnızlığımdan değil sensizliğimden korkuyorum, bakma sen delikanlılığıma en çok bu sokakta ağlıyorum.
Ve geride bıraktığım sevgili, biliyor musun bir öpüşmelik dudaklarımı bir sen öp diye sakladım. Sadece sevilmişliğime bel bağladım, bakma olmaz dediğime ben de sende kaldım.
Sonun başına doğru koşuyorum, mağlup olmak daraltıyor genişliğimi. Kafamı bir kaldırsam milyonlarını sayacağım yıldızların en büyüğünden en parlağından seçeceğim ve adına adımı koyup kayboluşuma sır vereceğim.
Tenhandır gecelerim, anladığım kadarıyla aşkı hecelerim, zor iş benimkisi ne olacak bu geceliklerimin çilesi...

Cevahir Evren

 

Cevahir Evren şiirleri

 

Populer Şairler