Şairler | Şiirler

Bu Pazar ANAYTURT Gazetesinde EDEBİYAT DÜNYASI köşesi

Bu Pazar ANAYTURT Gazetesinde EDEBİYAT DÜNYASI köşesi
EDEBİYAT DÜNYASI
Ali GÜNDÜZ

gunduzkitabevi@gmail.com



SEVGİ UZ'UN İMZA GÜNÜ VE ŞİİR DİNLETİSİ
Ruhuma Bahar Geldi şiir kitabının şairi Sevgi Uz, 11.11. 2007 günü 14.00 -17.00 saatleri arası imza günü yaparak, şiir kitabını imzalayacak. Adres: Ankapol Sineması, Kızılırmak sokak no 14-1 Kocatepe-Ankara. Tel: 0312 4193959. Şiir dinletisinde, Gündüz Yayınevi şairi Sevgi Uz, okurlarına şiir ziyafeti de sunacaktır. Tüm şiir severleri bekliyoruz. Anayurt Gazetesi ve Gündüz Yayınevi olarak, şairimizin imza günü ve şiir dinletisinin duyurusunu yaparak destekliyoruz. www.gunduzkitabevi.com.tr sitesinde ilanı yayınlanmaktadır.

POLİS RADYOSU ŞİİR PROGRAMI
Üstad Mehmet Nuri Parmaksız tarafından her perşembe saat 21.00'de haberlerin hemen ardından, 1 saat boyunca canlı olarak ?İmbikten Damlalar? adlı şiir-edebiyat ve kültür programı sunuyor. Bu haftanın özel misafirleri: Ergun Göze, Bahattin Karakoç ve Mehmet Nuri Yardım. İsteklerinizi mehmetnuriparmaksiz@hotmail.com ?a iletebilirsiniz.Türkiye Polis Radyosu, Ankara FM 95.5 mhz, İstanbul 94.1 mhz'den dinleyebilirsiniz. Ayrıca, internet üzerinden, http://www.polisradyosu.net adresinden ve uydu üzerinden izleyebilirsiniz.

BURSA KÜLTÜR VE SANAT ŞÖLENİ
Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Yerel Gündem 21 Çalışma Grubu tarafından desteklenen 4. Bursa Kültür ve Sanat Şöleni 16-18 Kasım 2007 tarihleri arasında yapılıyor. Şiir dinletisi, toplantı, tanışma, resim sergisi, konferans ve gezi gibi faaliyetler yer alıyor. Şaziye Çelikler, Turgut Tüfekçibaşı, Veysel Çeliker, Tomris Üner ve Süreyya Kaya tarafından tertip edilen faaliyetler için yer ayırtması gerekiyor. Telefonlar: 0224 366 42 02- 0542 2619240- 0536 9413296. Web: www.bursavg21.org

EDEBİYAT DÜNYASINDAN KISA HABERLER
Gündüz Yayınları arasında yeni çıkan kitaplar: Tokatlı ozan Zübeyir Daras'ın Gölgemdeki Gülüm şiir kitabı, Amasya, Taşova İmam Hatip Lisesi öğretmeni Mevlüt Kurul'un desteği ile çıkan öğrenci Süheyla Güleç'in Büyük Boyama kitabı, Mehdi Doğan Sayan'ın İpotekli Şiirlerin Şairi şiir kitapları çıktı.
Anayurt Gazetesi ve Gündüz Yayınevi tarafından verilen edebiyat ödüllerinin üçüncüsü geçen hafta açıklanmıştık. Ödül verilenler www.gunduzkitabevi.com.tr sitesinde yayınlanmaktadır. Anayurt Gazetesi ? Gündüz Yayınları 3. Edebiyat Ödül töreni, Ankara Yenimahalle Belediyesi salonunda verilecektir. Ödül töreni Başkent TV tarafından yayınlanacaktır. Ödül alanlar, ödüllerini en güzel biçimde sergiliyor ve kitap kapaklarına bile yazıyorlar.
Geleneksel 3. Sivas Aşıklar Bayramı 03-05 Kasım 2007 tarihleri arasında Sivas'ta yapıldı. Üç gün devam eden bayrama Sivas dışındaki 22 ilden 54, ilimizden 42 aşık olmak üzere toplam 96 aşığın katıldı. Divan, Güzelleme, Hikayeli Türkü, Lebdeğmez, Taşlama ve Muamma dallarında yarışmaların yanı sıra ?Sivas ve 4 Eylül? konulu Şiir Yarışması da düzenlendi. Belirtilen dallarda dereceye giren aşıklar valiliğimizce ödüllendirildi. Bu bayrama ayrıca Sivas dışında ikamet eden yazarlarımız da davet edildi.
Resimli Şair ve Yazarlar Ansiklopedisi 3 cilt olarak yayınlanacaktır. Yeni şair ve yazarların müracaat etmesi gerekiyor. Yabancı, eski ve yeni 5.000 şair ve yazar, bu ansiklopedide buluşuyor. Gündüz yayınevi, yeni şair ve yazarların hayalini gerçeğe dönüştürüyor. Ayrıca antoloji kitaplarına da şairler katılabilir. Şair ve yazarlar, tanınmak istiyorlarsa, bu fırsatları kaçırmamak için www.gunduzkitabevi.com.tr sitesine girmesi yeterli. Ayrıca yayınevi aracılığı ile kitap çıkarmak isteyenler de sitedeki sözleşmeleri mutlaka okumalı.

KİTAP DÜNYASI
1. Genç yetenek Sadık Toraman'ın Kimsesizliğin Kimsesiyim şiir kitabı 60 sayfa olarak yayınlanmış. Şair, ilk kitabını kendi imkanları ile çıkarmış. Bu ilk kitabını beğendiğimiz için, bizim teklifimiz üzerine şair, Gündüz Yayınevinin dev yazar ve şair kadrosuna katıldı. Sadık Toraman ile daha da güçleneceğiz. Çok büyük umut bağladığım bir şair. İkinci şiir kitabı yakında çıkacak ve büyük ses getirecek. www.sadıktoraman.com sitesini ziyaret edin. Tel: 0535 2720521. Şair, Kimsesizliğimin Kimsesiyim şiir kitabında çok başarılı oldu. Aşklara da sahip çıkıyor tabi. Bir kıta alarak, yorumu size bırakalım.:
Eskiden insanlar, yalın ayak gezerken
Aşklar, adamakıllıydı.
Şimdi insanlar yalın ayak değil,
Ama aşklar yarım yamalak.
2. Ankaralı mizah yazarı Can Yıldırmaz'ın Espri Yapma Teknikleri mizah kitabı 80 sayfa olarak Gündüz Yayınları arasında çıktı. Kitabın adından da anlaşılacağı üzere espri yapma teknikleri mizahi bir üslupla ele alınmış ve güzel örneklerle desteklenmiş. Bu kitap ile hayatınıza mutluluk ve mana katacaksınız. Ayrıca soğuk espri yapmaya son vereceksiniz. İyi nükte yapmanın inceliğini öğreneceksiniz. Kısaca bu kitapla yeni ufuklara açılacaksınız. Belki de hayatınız değişecek, sıkıcı ve monoton dünyanıza farklı bir pencere açacaksınız. Tel: 0546 9386684. e-posta: canben_can@hotmail.com
3. Tokatlı ozan Zübeyir Daras'ın Gölgemdeki Gülüm şiir kitabı 128 sayfa olarak Gündüz Yayınları içinde yeniden basıldı. Ozanların şansı burada, İşin içinde saz olunca, daha başarılı oluyorlar. Şairlerden bir adım önde başlıyorlar. Belki de şiire musiki katıldığından olsa gerek. Ama Zübeyir Daras'ın şiirdeki gücü tartışılmaz. Edebiyat dünyası, ondan çok söz edecektir. Tokat ve Erbaa belediyelerinin bu ozana sahip çıkmasını bekliyoruz. Kitabın yeni çıkmasına rağmen, televizyon ve radyolardan program teklifleri aldı bile. Şairin ozanlığı yanında bestekarlığı da var. Zaten bazı şiirlerini kendi bestelemiş. Aysel Al'ın sunuş yazısı ile şair güzel takdim edilmiş. Tel: 0535 2697241. e-posta: golgen60@hotmail.com Neme Yarar? bir kıta şiir alalım:
Terk etti yar beni yolda
Dayan buna insan ol da
Nazlı yarim bundan sonra
Dönse benim neme yarar?
4. Niğdeli şair Emine Genç'in 2.Şiir kitabı Gönlüme Düşen Yıldız, yine Gündüz Yayınları içinde çıktı. Şairin ilk şiir kitabı Hasat Mevsimini de tanıtmıştım. Bildiğiniz gibi Niğde ve Koyunlu'da şiir dinletileri ile büyük ses getirmişti. Gündüz Yayınları olarak biz de destek vermiştik. Emine Genç, Anadolu kadının liderlerinden biri olarak, kadınların sesi oldu. Niğde'nin şivesini kitaplarına taşıdı. Özellikle Koyunlu kadınlarının çevresinde nasıl döndüğünü ifade etmek çok zor olsa gerek. Dini ve milli şiirlerin yanında Niğde ve Koyunlu halkını şiirlerinde görebilirsiniz. Gündüz yayınevi Kızılay şubesi editörü nefis bir önsöz yazmış. Tel: 0536 6252171. Gine Gönlün Edemedim şiirinden mısralar alalım:
Arı sütten, bal getirsem
Has ipekten şal getirsem
Gine gönlüm edemedim.
5. Gündüz Yayınlarından pazar günleri tanıtılacak kitaplar: Amasya, Süheyla Güleç (Büyük Boyama), Mehdi Doğan Sayan (İpotekli Şiirlerin Şairi ? şiir), Güler Birsözü ( Bir Sözüm Var ? şiir), Tevfik Şahin (Haykırış ? Şiir), Mehmet Akbulut ( Kuşunu Arayan Kafes ? Deneme), İsmail Tunç'un 2.Şiir kitabı ( İncitme Anadoluyu), Ali Gündüz'ün hazırladığı Türk Şairleri Şiir Antolojisi 4.Cilt, Cengiz Öyke (Bahar Çiçeği-şiir), Cengiz Özel (Sükuta Öfke-şiir), Ekrem Yalbuz (Türkçenin Nakışı- Cinas), Zülfikar Yapar Kaleli'nin (Akıl Yanıyor- Kitapsız Şiirler) 2 şiir kitabı, İsmail Cabir (Yine Aklımda Sen Varsın ? şiir ), Güven Adıgüzel (Hiç ? şiir), Sevim Aslanalp (Son Mevsimde Gönlümün Sev Zamanı ? şiir), Murat Özgöl (Barış ? şiir), Talat Ülker (Bir Avuç Düş ? şiir) ve (Gümüşhaneli ozan Hışır Osman'ın hayatı - sanatı ve şiirleri) kitapları Gümüşhane Belediyesi katkılarıyla çıktı, Durmuş Yığman (Sevda Pınarı ? şiir) ve İsmet Öztürk (İki Damla Gözyaşı ? şiir ) kitapları. Şair ve yazarlar, Gündüz Yayınevinde buluşuyor. Bilindiği gibi Gündüz Yayınlarını gunduzkitabevi@gmail.com ?dan isteyebilirsiniz. Kitap çıkarmak isteyen şair ve yazarlar, www.gunduzkitabevi.com.tr sitesini ziyaret edebilir. Gündüz Yayınevi 3.Yılında 292.Kitabını çıkardı. 20 Kitap baskıda bulunmaktadır. Gündüz Yayınevine danışmadan kitap çıkarmayınız.
6. Tanıtım için bekleyen diğer kitaplar: Selim Ergin ( Gidemedim Senden Öteye- şiir), İsa Tekin (Dicle'ye Atılan Karanfilim Ben ? şiir), Mustafa Yüceer ( Esra Geceleri ? şiir), Ahmet Kaşıkçı (Anafartalar Kartalı - roman) ve Alaaddin Uygun (İlk Randevu ? şiir) kitapları.
HAFTANIN ŞAİRİ: GÜNER KAYMAK
Anayurt gazetesi ve www.antoloji.com ?daki Dünya Şairler Birliği grubu tarafından haftanın şairi seçildi.

ZALİM GURBET ELLER

Zalim gurbet eller, bizi bitirdi
Başımıza bin bir bela getirdi
Aile düzenini tarumar etti
Mutlu olamadık gurbet ellerde

Gurbet elde ruhsuz gibi yaşadık
Nefsi emareye karşı koymadık
Manevi değerleri lüzumsuz sandık
Şimdi sersefiliz gurbet ellerde

Karı koca bir birinden ayrıldı
Çocuklar arada şefkatsiz kaldı
Paranın gücüne herkes inandı
Huzur bulamadık gurbet ellerde

Not: Şiirin bir kısmı alınmıştır.

Güner KAYMAK (Şair, Hollanda'da yaşıyor)
Çorum - www.yaylacik.com


KİTAPLARDA BÜYÜK UCUZLUK
Boyama kitapları, ÖSS ve kitap sergisi : 50 Krş
LGS-OKS, ansiklopedi ve kitap sergisi 1 YTL.
BİZE DANIŞMADAN KİTAP ÇIKARMAYINIZ.
292 kitap yayınladık. Şair ve yazar ansiklopedisine katılın. (3 cilt- 5000 şair-yazar)
Ali GÜNDÜZ, pazar günleri Edebiyat Dünyası köşesi ile Anayurt Gazetesinde...
GÜNDÜZ KİTABEVİ ? SAHAF- YAYINEVİ
Anayurt Gazetesi Temsilciliği
- Demet 7.Sokak no: 7/ b Y.MAH /ANK. 0312 346 54 57
- Cebeci : Çifteler Sk 7/A Doğumevi yanı Hamamönü/Ank. 0312 363 09 94 - GSM 0532 692 79 01
- 3.Şubemiz: Zafer Çarşısı yanı Adil Han Kitapçılar Çarşısı No: 41 Kızılay/Ankara 0312 432 14 89
Web : www.gunduzkitabevi.com.tr

Ali Gündüz

 

Ali Gündüz şiirleri

 

Populer Şairler